Location,3363KG Sliedrecht
secretariaat@rfdx.eu

Oude evenementen R.F.D.X. Vereniging

In memoriam Paul 19DIG5510 uit Amsterdam.

Deze samenvatting is gemaakt door Paul 19DIG5510 van het Whiskey Oscar veldweekend in 2011

Activiteiten team toen Jerry/Kitty Jack/Ingrid / Teus / Sjaak / Martijn /

Hier het optreden van de Band Rusty Fingers
Met Anton Basgitaar Rinus Drums Dirk-jan Toetsen en Jack Gitaar zang.

Klik op de afbeelding.

 

De Lichtmis 2019.


Feest der (h)erkenning.

Onlangs hebben wij voor de 5de keer onze vereniging mogen promoten tijdens een van de oudste radiomarkten van Nederland, De Lichtmis. Een markt die een grote naam en aanzien geniet. Helaas krimpt het aantal kramen ziende ogen, maar dat neemt niet weg dat er heel wat volk uit alle hoeken van Nederland daar naar toe komen. De sfeer is er niet minder om geworden, en dat is ook zeker een van de redenen dat wij er de volgende keer ook graag weer zullen staan.

Wat mij persoonlijk is opgevallen (in zeer positieve zin), is het volgende…

In die 5 jaren dat wij er hebben gestaan kom je mensen tegen die er de voorgaande keren ook waren. Mensen die ooit een keer voor mijn bakkies hebben gestaan met een leuke reactie, of iemand die ik ooit een foldertje heb mee gegeven.

Ook in het begin vooral mensen gezien met een schuine blik van; Wat zijn dit nou weer voor rare artiesten en wat is nu de RFDX?!?!.. We hebben de VRZA en de VERON, dus dat is toch voldoende voor de verstokte radio amateur… tssss en met een schuin minachtend oog toch even kijken naar die ene SAMDO 700 op de tafel staat en zich toch niet kan inhouden om te kijken wat voor afbeeldingen er op het computerscherm vertoond worden.. Gratis lidmaatschap…. Geen onderscheid tussen HAM en 11 meter bakkie ridders… kan toch niet….. Of toch wel?

Het concept van de gratis kop koffie (wat ooit als geintje is begonnen tijdens de wekelijkse zaterdag avond ronde) heeft een partij vruchten afgeworpen wat ik nooit had verwacht. Het geintje van “zelf de koekjes meenemen” is werkelijk ingeslagen als een bom, gezien het grote aantal wat wij hebben mogen ontvangen op de stand. Dit geintje heeft er dus wel voor gezorgd dat wij een groot aantal RFDX leden de hand kunnen schudden, en de sfeer rond de kraam geweldig maakte.
De aanloop van mensen varieert tussen oud-leden, mensen die zich trouw elke zaterdagavond in melden tot cursisten.
Deze groep wordt als maar groter en groter, en dit word gezien! Dat clubje rare artiesten die ooit met een spandoek, wat foldertjes en wat bakkies op tafel plezier stonden te maken hebben het nu druk met de aanloop. Er word gelachen, handen geschud en koffie gedronken en zo af en toe een nieuw lid ingeschreven.
De vaste marktgangers hebben nu wel door dat “onze RFDX ” niet zo maar een One day fly is, maar echt een vereniging met een rap groeiend aantal leden.
Reden te meer om volgend jaar weer om 4 uur naast het bed te staan en de spullen in de auto te laden. Op naar een nieuw markt, om de bezoekers te laten merken dat de RFDX niet zo maar een clubje is, maar een (h)echte vereniging is die de zendamateur echt iets te bieden heeft.

Ik zeg Tot ziens tijdens de volgende markt!

73 Ruurd 19RF179.

Nieuwjaars receptie RFDX vereniging 2020

Ja de nieuwjaarsreceptie van de vereniging was dit jaar wel een groot succes te noemen en bovenal super gezellig want van een uur of half elf liep het gezellig door met continu Radio vrienden die op bezoek kwamen en we hebben geteld er zijn over de hele meer dan 70 bezoekers geweest.

Bedankt allemaal voor de gezelligheid

 

 

 

 

 

 

Examen voor de Novice 2020 in Nieuwegein

set5set8

20200306_143142

20200306_143437

Na het woord te hebben geluisterd van onze voorzitter 19RF014/PD7MV Martijn Verhoef was het nog lang zeer gezellig. 

Met groot plezier en euforie het examen gebouw verlaten en ja ook weer niet met lege handen. 
De cursisten hebben ons verblijdt om er een succes van te maken want van de 27 zijn er 24 geslaagd. 
Heb vandaag samen met het cursus team mooie pakketten gekregen als dank voor onze inzet en daar word je even stil van,,,,..
En ja emotioneel ook nog want de blijdschap van de geslaagden doet je wat en dan ga je mee in het geheel.
Helaas zijn er ook die het net niet hebben gehaald en die wens ik veel succes de komende maanden.
En dan komt het dan kijk je naar het pakket wat je krijgt en dat word dan gekoppeld aan het Fed Emmer award........... eeeeeeeeennnnnnn woord ... GEWELDIG... 
73 Jack 19RF001-PA9RF.

Geachte N-cursisten.
Wij als begeleidingsteam zijn heel trots op jullie inzet en het resultaat van deze cursus.
Met 27 mensen naar Nieuwegein en 24 mensen geslaagd. Wat een uitslag. 
2 mensen zijn al eerder geslaagd in Nijkerk .Totaal dus 29 cursisten met 26 geslaagden. 
Ook vonden wij de discipline in de groep geweldig, anders was het ook niet gelukt met zo’n grote groep. 
Koos vierde dit jaar zijn 5 jarig jubileum als cursusbegeleider. 
Erwin ook, maar dan het eerste jaar zelf als cursist. Frank is begin December ook toegetreden tot de begeleiding en dat is hem zo goed bevallen dat hij zelf heeft gezegd dat hij het jammer vond dat hij er niet vanaf het begin is mee gestart. 
Wij als team vonden jullie in één woord geweldig. 
Voor de mensen die gezakt zijn. Wij wensen jullie heel veel succes bij het volgende examen en hopen dan op een goed resultaat. 
De geslaagde feliciteren wij natuurlijk van harte en wensen jullie heel veel plezier op de door jullie aangewezen amateurbanden.
Groeten 
Koos 19RF676/PD0LWA 
Frank 19RF561/PD0CIC 
Erwin 19RF039/PD3EL 

Voor de Activiteiten Filmpjes klik op de onderstaande link.

https://www.youtube.com/channel/RFDX/

 

Hier een filmpje over het promoten van de Radio Amateur hobby door Ede Tv gemaakt door Gerrmar Groothulze en Jack Schuurman .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RFDX de vereniging voor alle radio amateurs