Oude evenementen R.F.D.X. Vereniging

R.F.D.X. Radio amateur vereniging

De Lichtmis 2019.


Feest der (h)erkenning.

Onlangs hebben wij voor de 5de keer onze vereniging mogen promoten tijdens een van de oudste radiomarkten van Nederland, De Lichtmis. Een markt die een grote naam en aanzien geniet. Helaas krimpt het aantal kramen ziende ogen, maar dat neemt niet weg dat er heel wat volk uit alle hoeken van Nederland daar naar toe komen. De sfeer is er niet minder om geworden, en dat is ook zeker een van de redenen dat wij er de volgende keer ook graag weer zullen staan.

Wat mij persoonlijk is opgevallen (in zeer positieve zin), is het volgende…

In die 5 jaren dat wij er hebben gestaan kom je mensen tegen die er de voorgaande keren ook waren. Mensen die ooit een keer voor mijn bakkies hebben gestaan met een leuke reactie, of iemand die ik ooit een foldertje heb mee gegeven.

Ook in het begin vooral mensen gezien met een schuine blik van; Wat zijn dit nou weer voor rare artiesten en wat is nu de RFDX?!?!.. We hebben de VRZA en de VERON, dus dat is toch voldoende voor de verstokte radio amateur… tssss en met een schuin minachtend oog toch even kijken naar die ene SAMDO 700 op de tafel staat en zich toch niet kan inhouden om te kijken wat voor afbeeldingen er op het computerscherm vertoond worden.. Gratis lidmaatschap…. Geen onderscheid tussen HAM en 11 meter bakkie ridders… kan toch niet….. Of toch wel?

Het concept van de gratis kop koffie (wat ooit als geintje is begonnen tijdens de wekelijkse zaterdag avond ronde) heeft een partij vruchten afgeworpen wat ik nooit had verwacht. Het geintje van “zelf de koekjes meenemen” is werkelijk ingeslagen als een bom, gezien het grote aantal wat wij hebben mogen ontvangen op de stand. Dit geintje heeft er dus wel voor gezorgd dat wij een groot aantal RFDX leden de hand kunnen schudden, en de sfeer rond de kraam geweldig maakte.
De aanloop van mensen varieert tussen oud-leden, mensen die zich trouw elke zaterdagavond in melden tot cursisten.
Deze groep wordt als maar groter en groter, en dit word gezien! Dat clubje rare artiesten die ooit met een spandoek, wat foldertjes en wat bakkies op tafel plezier stonden te maken hebben het nu druk met de aanloop. Er word gelachen, handen geschud en koffie gedronken en zo af en toe een nieuw lid ingeschreven.
De vaste marktgangers hebben nu wel door dat “onze RFDX ” niet zo maar een One day fly is, maar echt een vereniging met een rap groeiend aantal leden.
Reden te meer om volgend jaar weer om 4 uur naast het bed te staan en de spullen in de auto te laden. Op naar een nieuw markt, om de bezoekers te laten merken dat de RFDX niet zo maar een clubje is, maar een (h)echte vereniging is die de zendamateur echt iets te bieden heeft.

Ik zeg Tot ziens tijdens de volgende markt!

73 Ruurd 19RF179.


###########################################

Voor de Activiteiten Filmpjes klik op de onderstaande link.

https://www.youtube.com/channel/RFDX/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish