Sliedrecht
info@rfdx.eu

Novice Licentie

Hier vind u info over de cursussen die bij ons in Jip & Janneke taal gegeven word.

en als u nog twijfelt, hieronder vind u paar verhalen over hoe de cursisten het ervaren hebben.

Na tientallen jaren naar de radioscanner te hebben geluisterd heb ik
ongeveer 10 jaar geleden besloten om mijn Novice te gaan halen.

Na diverse pogingen bij diverse organisaties waarbij ik altijd na een les of 5 á 6 opgaf omdat ik totaal niet technisch ben en dus het spoor al snel bijster was.

Toen ben ik in oktober 2018 aan de Novice cursus bij de RFDX begonnen.
Wat direct opviel was de ontspannen manier van les geven.
Duidelijke uitleg serieus en op zijn tijd een beetje humor en domme vragen bestaan niet.

Na een week of 6 a 8 merkte ik al behoorlijke vooruitgang, in de tweede helft van de cursus waren al mijn oefenexamens “geslaagd”. Je moet het zelf doen, maar met de onuitputtelijke steun van Jack, Koos en Erwin ben ik op 6 maart met 3 fout geslaagd.

Een echte aanrader.

19RF715-PD1RVB René van Berkum
Almere

Sinds een aantal maanden heb ik mijn oude hobby weer opgepakt.
Ik had een oud “bakkie” gekocht en een antenne op de schoorsteen geschroefd en klaar was is. Maar zo druk het vroeger was, zo stil is het nu op de 11 meter. Via internet en Facebook kwam ik terecht bij de Romeo Foxtrot DX club. Daar zag ik een bericht voorbij komen dat ze cursussen organiseerde voor de clubleden.

Ik twijfelde geen moment en heb mezelf aangemeld en ingeschreven bij deze levende club. Omdat ik toch meer uit de hobby wilde halen, heb ik besloten om de Novice cursus te gaan volgen.

In oktober 2018 ben ik begonnen aan deze cursus die is georganiseerd door de RFDX. Mijn voorkennis van de gewenste techniek was nihil, maar de manier waarop deze leerstof behandeld werd door Jack, Koos en Erwin gegeven is echt subliem!

Alles werd goed en duidelijk en met een lekkere dosis humor uitgelegd, en als je het niet begreep deden ze het gewoon nog een keer.

Wat ik als zeer prettig ervaarde was het trainen van oude examens. Ik zag mijn fouten antwoorden na enkele weken teruglopen. In het begin was het pittig, maar met het verloop van tijd werd het steeds makkelijker en kwam de “herkenning” naar boven.

In maart 2019 hebben we met de meeste van onze groep examen gedaan en zijn we op 2 na allemaal geslaagd en hebben we onze licentie! Ik ben de cursusleiders zeer dankbaar voor hun steun.
Jack, Koos en Erwin.. Bedankt!

Groetjes,
19RF688-PD7FBK Frank