Location,3363KG Sliedrecht
secretariaat@rfdx.eu

 RFDX Vereniging Regio zuid holland  
De vereniging voor alle amateurs

Hallo allemaal,
Mijn naam is Danny Doppert en ben lid geworden in 2012 van de RFDX vereniging met de call 19RF022(PD3DMN) .
Mijn hobby voor zendamateurisme is begonnen toen ik nog bij mijn ouders thuis woonde in Alblasserdam en op de LTS zat, waar ik de richting van elektrotechniek deed. Het begon voor mij met een Skyline 2008, 22 kanalen doosje en waar je dan ook een zend vergunning voor ging aanschaffen, op advies van mijn ouders om niet illegaal bezig te zijn, om ermee mogen zenden. We woonden in een flat van 8 verdiepingen en heb toen eerst een antenne op het balkon gezet maar dat werd mij al snel duidelijk dat dat niet helemaal lekker werkte. Ik was in die tijd ook bevriend met een vriend die op de 8e etage woonde en ook 27 mc’er was, en die had zijn antenne boven het dak van de flat staan via het balkon. Ik mijn stoute schoenen aangetrokken en hem gevraagd of het mogelijk was dat ik een antenne bij hem op het dak mocht zetten, nou zo gezegd zo gedaan, antenne via het balkon het dak op gedaan, de coaxkabel via de regenpijp(doormiddel van een gat erin te maken) door naar de 4e verdieping en daar de kabel eruit gehaald en zo mijn slaapkamer in. Eenmaal aangesloten op de Skyline 2008 ging er een wereld voor mij open met wat ik toen allemaal kon ontvangen en zenden.
Al gauw werd mij ook duidelijk dat er meer uit was te halen op het zendgebeuren en kwamen er al snel wat andere 27mc bakkies het huis in en uit. De laatste radio die ik toen had voordat ik uit huis ging was een President Lincoln.
Toen ik ging samenwonen, met Natascha 19RF023, waren mijn interesse meer op het gebied van auto’s, zoals het inbouwen van multimedia/alarm systemen, “BOOM cars” bouwen jullie kennen dat wel auto’s die volgebouwd zijn met tweeters, midrange speakers, subwoofers en versterkers, als het maar zo als mogelijk kon dan was het al snel goed.
Toen Natascha in verwachting was van onze dochter Megan 19RF088, ben ik met die hobby gestopt omdat je de achterbak van de auto nodig had om zo spullen voor de kleine meid te kunnen vervoeren. Wij hadden naast ons een wat jongere stel wonen en die kwamen een drankje doen in de achtertuin en hadden het over de hobby’s. Ik heb toen verteld over hoe en wat maar dacht er aan om dan toch maar weer mijn oude hobby weer op te pakken die van de 27mc.
De buurjongen had nog een President Grant Classic met een Antron 99 antenne liggen die hij wel wilde verkopen en heb dit toen overgenomen. Deze heb ik nog steeds in bezit ? maar deze is nu van Natascha.
Uiteindelijk ging ook nu weer mijn interesse voor het amateurisme verder door andere transceivers aan te schaffen, merken zoals Yaesu, Kenwood, Icom maar dan nog zonder zend licentie. Via via ben in contact gekomen met de RFDX vereniging en ben daar lid van geworden in 2012 en ben best trots op van die vereniging lid te zijn, wat deze vereniging in de tijd dat ze bestaan al wel niet weten te bereiken en doen als non-profit vereniging………..in 1 woord GEWELDIG.
Mijn allereerste hf radio was een Yaesu FT-990 die ik nu weer in mijn bezit heb daar ik deze verkocht had aan Ronald 19RF032, hij heeft hem een aantal jaren op de plank gehad en vertelde toen dat hij hem wilde gaan verkopen. Ik heb hem toen weer van hem overgekocht daar ik voor mij best een sentimentele waarde had en staat op dit moment nog steeds voor mij te stralen alsof hij nooit weggeweest is.
Het werd mij toen toch allemaal een beetje te warm onder de voeten doordat er door het AT de bezem er doorheen werd gehaald door bij mensen binnen te vallen die geen licentie hadden en zo hun apparatuur moest inleveren met daarachteraan nog eens een boete moesten betalen die niet mals waren. Had zelf toen een Icom IC-7700 thuis staan en vond dat toch een beetje jammer als men deze mee zouden nemen. Na aandringen van Natascha ben ik mijn licentie gaan halen om zo toch het apparatuur aangesloten en wel in huis te hebben mogen staan. Ik ben toen aan het leren gegaan en zo mijn licentie weten te behalen in 2013.
Toen ik deze eenmaal binnen had ging ik nog een stapje verder oom maar een schuifkokermast aan te schaffen via Jerry 19RF002 en Teus  19RF004 die er 1 te koop had.
De mast eenmaal in de grond en aan de muur bevestigd te hebben kwamen de antennes erin te staan, begon met de Antron 99 die ik had maar werd als snel vervangen andere antennes en dan bedoel ik de beams voor de hf banden.
Ik heb in de tussentijd al zoveel antennes en transceivers versleten dat ik de tel ben kwijtgeraakt en op dit moment ben ik dus een gelicenseerd zendamateur luisterend naar de call PD3DMN en ben actief op HF/VHF/UHF en ook op WBFM ben ik aan het experimenteren met zendamateurs hier in de omgeving op de 70cm band.
Uiteraard is dit maar ff een greep betreffende mijn hobby en kan nog veel meer vertellen maar daar kunnen jullie altijd naar vragen want dat is gewoon teveel om dit te typen.
En dan geef ik nu het woord aan de xyl, Natascha……….73’s Danny
Hallo,
Ik ben Natascha Doppert, 19RF023, de xyl van Danny Doppert, 19RF022/PD3DMN, en moeder van Megan, 19RF088.
Toen Danny weer begon met de hobby als 27 mc’er had ik zoiets van…………”WAAROM”!!!!!!
Waarom ga je met een wild vreemde praten op een “bakkie”, maar na verloop van tijd ging het toch best leuke vinden en zat binnen kortste keren ook te praten met mensen uit de regio.
We hadden op een gegeven moment Club 37 opgericht en gingen hele avonden slap ouwehoeren, om het maar ff plat uit te drukken, over van alles en nog wat.
Soms probeerden wij op de 11 meter verbindingen te maken met mensen uit andere landen en dat lukte best aardig wanneer er goede condities waren. Zo hadden we vaak contact met Bruno de 91RF191 uit Indonesië.
Mijn eerste bakkie was een President Grand Classic(de zilveren uitvoering) en ben op een gegeven moment lid geworden van de RFDX vereniging vandaar de call 19RF023.We waren erg actief bij de RFDX en zaten ook in het activiteitenteam en organiseerde ik veel met andere leden zoals velddagen en weekenden. Was altijd heel erg leuk en gezellig. Inmiddels zit ik niet meer in het activiteitenteam daar dit best veel tijd in gaat zitten maar gaan nog wel naar speciale dagen van de vereniging toe.
Ik heb sinds lange tijd weer een velddag georganiseerd samen met Ronald en Danny namens de RFDX in samen werking met de DKO leden, Cees en Pieter.
Dit heeft plaats gevonden op 7 september 2019 jl en hebben dit gedaan op de recreatie gebied Salmsteke te Lopik. Het was een zeer geslaagde dag voor ons als regio zuid(Randstad).
Omdat Danny en Ronald steunzenders zijn voor de RFDX is er 1x per maand een ronde van de RFDX via Teamspeak en dat wordt dan via de steunzenders uit diverse regio’s uitgezonden via de ether, meer info kan je vinden op de website van de RFDX, www.rfdx.eu . Mensen kunnen van via de steunzenders zich inmelden en kunnen dan hun verhaal kwijt over bv wat ze hebben gewerkt op de banden(HF/VHF/UHF).
Soms zit ik er nog wel eens achter maar is niet zo vaak daar ik de verbindingen maken overlaat aan Danny ?.
Nou tot zover even een klein stukje en mochten er vragen zijn stel ze gerust en hopelijk komen we elkaar wel eens tegen op een meeting van de RFDX vereniging.
73’s & 88’s Natascha

Regio Noordholland

Eventuele info volgt

RFDX Regio oost

Eventuele aanvulling volgt

Contact met ons opnemen

RFDX de vereniging voor alle radio amateurs